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No: SRO/UDR/RJ/241-A/Actt-W ) J 1 J 6\_\ - b) Dated 212.2007 

The General Manager , )~- )._ ·-ci ~j-

Sir, 

' ,· : 

RSM.M Ltd . 
Udaipur 

Subject: Contribution on Salary exceeding the statutory ltmit (Para 11 (3) ofEPS-1995. 

· Please refer to your letter No: RSMtvf/CO/F&A/PGI Dt.27.2.06,29.4.06, 
No:955 Dt.19.10.06 1077 Dt.1 7. 11.06 on the above subject. 

. 

1. Urider EPS there is no contribution payable separately. Under Para 3 of the EPS, from 
and out of the contributions payable by the employer in each month under Section 6 of 
the Act, the employer shall remit a part ofcontribution representing 8 .3 3 percent of the 
Employees' pay to the EPS. Therefore, it is only the Employer's share of contribution 
payable under EPF Scheme 1952. 

2. Accordingly, option to contribute on a .pay exceeding statuto1y limit is available to a 
member only under Para 26(6) of the EPF Scheme ,1952 and not under Para 11 (3) of 
the EPS,95. 

3. 

4. 

Since option to con tribute on higher pay to EPS means a contribution on higher pay to 
Provident Fund as well , Para 11 (3) provision will apply to only !lt1ch of those 
employees who have been contributing on a higher pay under Para 26(6) of the EPF 
Scheme, 1952. 

lt is observed from your above mentioned letters and annexures submitted thereof, that 
employees had not opted to contribute on higher Salary before these applications, and 
employer had also not remitted his share of contributions on 1-iigher salary earlier, so 
pe1miss ion can not be granted to divert 8.33 percent share of Employer's share of 
contribution on higher salary for the earlier period when no contributions were paid in 
excess of statutory limit at Rs.;5000/6500. · 
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. 11nder E,PF 

Since Employees' as well as Employer had contributed up to statutory \,roil 

Scheme, expos\ fac lo penrnssion can not be granted in your case. 
Thanking you 

You~fathfully, 

( S. S~a~a) . U/ Regional P.F.Commissionei Officer In charge, lldaipu r Ac:. s:.~ 
Copy to : 

, tion. 

The Regional P.F. Commissioner, Regional Office, Jaipur for inforrria 
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:r1cReg1onal P.f .Comm1ss1on · Offic~r I11G-h1nge, Ud,aipur oc s~ 
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